Kudüs için mücadele eden Filistinlilerin eylemleri sürüyor

Kudüs için mücadele eden Filistinlilerin eylemleri beşinci günde de sürüyor... İsrail askerlerinin Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırındaki protestolara müdahalesinde 70'i aşkın Filistinli yaralandı. İsrail hava güçleri ise Gazze'nin güneyini vurdu.

Abone ol

Filistin'de İsrail ordusunun orantısız güç kullandığı eylemlerde 70 Filistinli yaralandı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırında yaşanan olaylarda, İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu 70 Filistinli yaralandı.

Açıklamada, İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere karşı gerçek ve plastik mermiler kullandığı belirtildi. Göz yaşartıcı gaz nedeniyle Batı Şeria ve Kudüs'te 60, Gazze'de 19 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

İsrail hava kuvvetleri de Gazze'den İsrail'in güneyine atılan rokete karşılık, Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Savaş uçakları, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde direniş gruplarına ait bir bölgeyi bombaladı. 3 Filistinli hafif yaralandı.

Diğer taraftan İsrail güvenlik güçleri Batı Şeria'da dün akşam aralarında Hamas yöneticisi Hasan Yusuf'un da olduğu 30'dan fazla Filistinliyi gözaltına aldı.

ulusal.com.tr

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Müslüman ülkelerin her biriyle iş birliğine hazırız Dünya İsrail, Suudi prensi ülkeye davet etti Dünya Rusya'dan Trump'a sert yanıt: Başkalarının zaferlerini kendinize mal etmeyin Dünya Ürdün Kralı 2. Abdullah: ABD'nin Kudüs kararı gerçekten çok tehlikeli Dünya