Marmaris'te doğal SİT kapsamındaki cennet koya kepçeler girdi

Marmaris'te tarihi kalıntıların bulunduğu doğal SİT kapsamındaki cennet koya kepçeler girdi. Sadece denizden ulaşımın olduğu 1'inci derece doğal SİT alanı koya, izinsiz olarak yol açılıp, bir çok yapı için çalışma yapıldığı belirlendi.

Abone ol

Tarihi kalıntıların bulunduğu doğal SİT kapsamındaki cennet koya kepçeler girdi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi, kırsal Taşlıca Mahallesi, Asardibi Mevkisi'ndeki sadece denizden ulaşımın olduğu 1'inci derece doğal SİT alanı koya, izinsiz olarak yol açılıp, bir çok yapı için çalışma yapıldığı belirlendi.

Marmaris'e 63 kilometre mesafedeki koya 3 yıl önce bir plaj yapılmıştı. İddialara göre plaja karadan da ulaşımın sağlanması için geçen yıl, yol açma çalışması başlatıldı.

Bölge, şantiye alanına döndü. Ancak, tesisin bulunduğu yerin yukarıdan görünmemesi nedeniyle çalışmalar uzunca bir süre farkedilmedi. Açılan yaklaşık 750 metrelik yolun geçen Ocak ayında Taşlıca ile Serçe Limanı arasındaki anayola ulaşmasıyla çalışmalar farkedildi.

Daha sonra yapılan incelemede, cennet koyu havadan gören hazineye ait tepeye iki taş binanın da inşa edildiği, koyun sol bölümündeki kayalıklarında parçalanarak plajın büyütülmeye çalışıldığı tespit edildi.

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Marmaris Belediyesi Encümen kararıyla çalışmalar durduldu. İşletmeciye toplam 38 bin 497 lira para cezası kesildi. Bu rağmen doğa ve tarih talanın yaşandığı bölgedeki çalışmaların devam etmesi çevrecilerin tepkisine neden oldu.

ulusalkanal.com.tr

Mardin'de bir PYD'li ile ev sahibi gözaltına alındı Gündem EXPO, Antalya'da devam ediyor Gündem AB Bakanı Volkan Bozkır: Terör tanımı değişmez Gündem AB Bakanı Volkan Bozkır: Terör tanımı değişmez Gündem