Küba'nın Paris Büyükelçiliğine saldırı düzenlendi

Küba'nın Paris Büyükelçiliğine saldırı düzenlendi. Yapılan açıklamada gece saatlerinde binaya 3 molotofkokteyli atıldığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez saldırıyı kınadı. Rodriguez bu tarz saldırıların sorumlusu olarak ABD'yi işaret etti.

Abone ol

Küba'nın Küba'nın Paris Büyükelçiliğine molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Saldırıya ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığına bağlı Uluslararası Basın Merkezinden yapıldı.

Açıklamada, gece yarısı 3 molotofkokteyli atıldığı belirtildi. Molotofkokteyllerinden 2'sinin Büyükelçilik binasına isabet ettiği ve yangın çıkmasına neden olduğu kaydedildi.

Diplomatların yangını söndürdüğü aktarılan açıklamada, olay yerine itfaiye ile polis ekiplerinin geldiği bilgisine yer verildi.

RODRİGUEZ ABD'Yİ İŞARET ETTİ

Düzenlenen saldırı sonrası, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez'den açıklama geldi.

Bruno Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Büyükelçiliğe yapılan saldırıyı kınadı.

Rodriguez, ABD hükümetini, Küba'ya karşı bu davranışlara teşvik eden kampanyalar ve cezasız kalan şiddet çağrılarından sorumlu tuttuğunu ifade etti.

AB ve ABD Tunus'taki gelişmeler hakkında ne dedi? Dünya Çin, Kovid-19'un kökenini araştırmak için o laboratuvarın incelenmesini istedi Dünya Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Türk Konseyi Sekretaryasını ziyaret etti Dünya Gazimağusa halkı Kapalı Maraş'ın açılmasını destekliyor Dünya