''Yaz saati uygulaması tasarruflar yerine tüketimi artırdı''

Tasarruf sağlayacağı iddiasıyla başlatılan "Kalıcı yaz saati" uygulaması israfı beraberinde getirdi. Elektrik Mühendisleri Odasının, elektrik tüketim verilerine göre geçtiğimiz Kasım ayında tüketim oranın rekor kabul edilen yüzde 6. 5 düzeyinde arttı. Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar da saatlerin geri alınması için imza kampanyası başlattı.

Abone ol

Yaz saati uygulaması tasarruf yerine tüketimi arttırdı.

Elektrik Mühendisleri Odası’nın elektrik tüketim istatistikleri üzerinden yaptığı çalışma, kalıcı yaz saati uygulamasının tasarrufun aksine israfa yol açtığını ortaya koydu.

Kasım ayında elektrik tüketiminde rekor artış yaşandı.

Son 5 yılın Kasım ayı tüketimlerine bakıldığında bu yıl ilk kez elektrik tüketimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 düzeyinde artış gösterdi. Elektrik tüketimi 22.7 milyar kilovatsaat ile en yüksek düzeye ulaştı.

Açıklamaya göre elektrik tüketiminde hava koşullarına bağlı olarak bir artıştan söz etmek mümkün değil; çünkü sıcaklıklar mevsim normallerinde seyretti.

Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar ise saatlerin tekrar geri alınması için sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya kısa süre içinde 110 bin vatandaş destek verdi.

Vatandaştan gelen şikayetler üzerine bir açıklama yapan Bakan Berat Albayrak, kalıcı yaz saati uygulamasından taviz vermeyeceklerini dile getirmişti.

ulusalkanal.com.tr

Karaman'da eğitime kar engeli Gündem Suriye sınırına askeri sevkiyat Gündem Amiral Soner Polat'tan AKP ve Erdoğan’a Kıbrıs uyarısı Gündem İstanbul'da korkunç olay Gündem