Milletvekili aday listeleri 18 Eylül'de YSK'ya teslim edilecek

1 Kasım seçimleri yaklaşırken milletvekili aday listeleri üzerinde de kritik hamleler yapılıyor. Partiler 7 Haziran seçimlerini göz önünde bulundurarak adayların isimleri ve nereden aday yapılabilecekleri konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Milletvekili aday listeleri 18 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

Abone ol

Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulması için son gün 18 Eylül. Siyasi partilerin genel merkezlerinde listeler üzerinde yürütülen hummalı bir çalışma var.

AKP için 7 Haziran seçimlerinde az farkla oy kaybettiği 16 kent öncelikli. Başbakan Ahmet Davutoğlu, partinin ağır toplarını oy kaybını önlemek için büyük şehirlerde aday göstermek istiyor.

Saadet Partisi ile AKP arasında yürütülen ittifak görüşmeleri ise olumlu sonuçlanmadı. AKP’nin 6 ila 7 milletvekili düşüncesine karşı Saadet Partisi 20 vekilde ısrarcı. Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın görüşme yapabileceği belirtiliyor. Davutoğlu’nun masasında bir de anket bulunuyor. Ankete göre, HDP’nin oylarında düşüş var, CHP ise oy oranını yüzde 2 oranında arttırmış durumda.

CHP de ise 17 Eylül’de iki kritik toplantı yapılacak. Listeler MYK ve Parti Meclisi toplantılarında şekillenecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önseçimle gelen isimleri değiştirmeyeceği, değişikliği kontenjan adaylarında yapacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Fatih Gürsul’un Elazığ, Koray Çalışkan’ın ise İstanbul 1. Bölgeden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde CHP’nin mevcut 131 milletvekiline listelerde yer vereceği, ancak milletvekili çıkaramadığı 35 ilde listeyi sil baştan oluşturacağı konuşuluyor.

MHP’de ise 7 Haziran listesini korunacağı belirtiliyor. Partiden İhraç edilen Tuğrul Türkeş ve adaylık başvurusu yapmayan Murat Başesgioğlu listede yer almayacak.

HDP’de adaylar, eğilim yoklaması ve merkezi komisyon tarafından belirlenecek. HDP 7 Haziran’da milletvekili teklifini kabul etmeyen Hatip Dicle’yi adaylığa ikna etmek için ısrar ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Dışişleri'nden açıklama: 2 Türk serbest Gündem Şehitler memleketlerine uğurlandı Gündem AKP'li vekilin olduğu araç kaza yaptı: 2 ölü, 4 yaralı Gündem İstanbul'da gergin bekleyiş sürüyor! Valilikten açıklama geldi Gündem