Donanmanın Kutup Yıldızı için imza kampanyası

Balyoz kumpası şehidi Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın isminin MİLGEM projesinde bir korvete (savaş gemisi) verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Cem Aziz çekmak,sözde Balyoz davasında, Hasdal Askeri Cezaevinde tutuklu olarak yargılanırken 2012 YAŞ kararlarıyla emekli edildi. Silivri Cezaevine gönderililen Çakmak burada akçiğer kanserine yakalandı. Hastalığından dolayı tahliye edilen Çakmak daha sonrada diğer Balyoz sanıkları ile beraber baraat etti. Yakalandığı kanser hastalığı ile 1 seneden beri amansız mücadele veren Cem Aziz Çakmak 3 Temmuz 2015 günü gözlerini hayata yumdu

Change.org isimli siteden başlatılan imza kampanyasında şu ifadeler kullanıldı: "BALYOZ zulmüne karşı direnişimizin sembolü olan AMİRAL ÇAKMAK ' ın tertemiz ismi; bu dava sürecinde hayatlarını kaybeden, Albay Berk ERDEN, Albay Murat ÖZENALP ve Yarbay Ali TATAR başta olmak üzere; bu büyük iftirâya karşı onurlarıyla dimdik ayakta duran genç subaylarımızın da gelecek kuşaklarca saygıyla anılmasını sağlayacaktır."

Öte yandan 2500 imza hedefine ulaşılması amaçlanan kampanyada, kampanyayı imzalayan yurttaşlar imzalama nedenleri şöyle açıklıyor:

Şahap Zarplı: Bu onuru hak ediyor

İsmail Çelik: Bu değerli insanların isimlerinin gelecek kuşaklara taşınması gerektiğini düşünüyorum

Anıl Eltemur: Şerefli bir subay olan Amiral Cem Aziz Çakmak'ın adı korvetlerimizde yaşatılmalı

İmza kampanyasına destek olmak için linki tıklayınız

ulusalkanal.com.tr

Manisa'daki 15 kişinin öldüğü kazada şok iddia! Gündem Tarlası olanlar dikkat! En kritik 3 ay Gündem Ergenekon kumpası şehitlerinden Kuddusi Okkır'ı 7 yıl önce bugün kaybettik Gündem CHP'de AKP hazırlığı! İşte çalışma yürütülen konular Gündem