Son bir haftada Fırat Berkpınar dahil 78 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada aralarında gri listede aranan teröristlerden sözde Kahramanmaraş Nurhak Dağı ve Çağlayancerit İlçesi sorumlusu Fırat Berkpınar'ın da olduğu 78 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla; yurt içerisinde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı azimli ve kararlı mücade sürdürülürken, Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde de güvenliğin sağlanması ve bölgede terör nedeniyle göç etmiş halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetler yürütülüyor.

Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında; geçtiğimiz hafta içerisinde (27 Nisan – 04 Mayıs 2017) BTÖ’nün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri (özellikle Hakkâri, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Batman, Tunceli) teröristlerden temizlemek ve bahar-yaz dönemine yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildi.

78 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu kapsamda Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, Bestler-Dereler bölgesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Siirt'in Pervari ilçesinde, Diyarbakır'ın Hazro, Hani ve Dicle ilçelerinde, Erzurum'un Şenkaya bölgesinde orta çaplı operasyonlar düzenlendi.

Bu operasyonlarda, aralarında gri listede aranan sözde Kahramanmaraş Nurhak Dağı ve Çağlayancerit ilçesi sorumlusu Fırat Berkpınar'ın da olduğu 78 terörist etkisiz hale getirildi.

31 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, 1 keskin nişancı tüfeği, 3 roketatar, 1 adet 60 mm havan, 1 bomba atar ve 148 el bombası ele geçirildi.

6 el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edilerek imha edilmiş, yaklaşık 1200 kg amonyum nitrat, 10 kg A-4/C-4 patlayıcı, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Teröristler tarafından kullanılan 45 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.

Terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler neticesinde; yaklaşık 50.000 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 6.647 kişi yakalandı.

Operasyonlarda 1 asker şehit oldu, 21 asker yaralandı.

TSK'DAN DEĞERLENDİRME

TSK tarafından yapılan değerlendirme şu şekilde:

(1) Bu hafta özellikle Şırnak / Beytüşşebap, Bestler-Dereler, Hakkâri / Yüksekova, Siirt / Pervari, Diyarbakır / Hazro, Hani, Dicle ve Erzurum / Şenkaya bölgelerinde yürütülen orta çaplı operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne ağır kayıplar verdirilmiştir.

(2) Yürütülen başarılı ve kararlı operasyonlar ile tespit edilen sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler imha edilmiş, bu sayede bölücü terör örgütünün bölgedeki hain emellerinin ve saldırı planlarının önüne geçilmiştir.

(3) Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından olan uyuşturucu ve kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde yaklaşık 6.650 kişi yakalanmış ve çok miktarda uyuşturucu madde ve kaçak sigara ele geçirilmiştir.

(4) Türk Silahlı Kuvvetleri; 2017 yılının başından itibaren sürdürdüğü kararlı duruşla ve özellikle kış aylarından itibaren yürütülen başarılı operasyonlarla bölücü terör örgütüne büyük kayıplar verdirmek suretiyle bölücü örgüt üzerindeki baskısını artırmaktadır. Bu kapsamda, yüce Türk Milletinden aldığı güç ile Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlı mücadelesine devam edecektir.

3. Suriye kuzeyinde icra edilen harekât kapsamında;

a. Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekât kapsamında, TSK tarafından desteklenen ÖSO Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2.015 km²’lik alanı kontrolü altında tutmaktadır.

b. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK / PYD terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir.

4. Sonuç olarak;

a. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürecektir.

b. Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının ve millî birliğimizin korunması için kararlı duruşuyla kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirecek güç ve kudrete sahiptir.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da hanutçulara operasyon Gündem Ordu merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu Gündem “Türkiye'de bu yıl yağışlarda bir miktar azalma var“ Gündem Abdullah Gül'den Deniz Baykal'a yanıt Gündem