Eski Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Ulusal Kanal'a konuştu

Eski Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Rakha Ahmed Hassan, Türkiye ile Mısır arasındaki görüşmeleri değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısırlı mevkidaşının görüşmesinin olumlu olduğunu kaydeden Hassan, Mısır'ın tek şartının "El-Sisi iktidarının tanınması" olduğunu ifade etti.

Abone ol

Mısır'ın eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Rakha Ahmed Hassan, Türkiye ve Mısır arasında yapılan normalleşme görüşmelerini değerlendirdi.

Ulusal Kanal'a konuşan Ahmed Hassan, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ve Mısır’lı mevkidaşı Samih Şükri arasında Venezuela’da yapılan görüşme için "iyi bir adım" yorumunu yaptı. Hassan, bu adımının devamının gelmesi için Türkiye'nin seçilmiş Mısır hükümetini tanıması gerektiğini belirtti.

Hassan,"Türk hükümeti Mısır’daki gerçekliği yani seçilmiş bir iktidar ve devlet başkanı olduğunu kabul etmeli. Aksi halde, bütün bu girişimler sonuçsuz kalacaktır. Ticari ve kültürel ilişkiler devam etse de resmi anlamda siyasi ilişkilerin kurulması için Türk hükümeti El-Sisi iktidarını tanımalı. Türkiye dışında, dünyanın bütün ülkeleri bizimle görüşüyor." şeklinde konuştu

Mısırlı diplomat, AKP hükümetinin darbe girişiminden önce dış politika değişikliğine başladığına dikkat çekti. Rusya ve İsrail ile anlaşınmadan sonra Mısır da dahil diğer bölge ülkelerine olumlu mesajlar göndermeye başladığını söyleyen Hassan, "AKP hükümeti, gerçeğin farkına vardı ve Türkiye’yi bölgede izole eden komşularla “0” sorun doktrinini bir kenara bıraktı." dedi.

Eski Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hassan, Mısır’ın Türkiye ile barışmak için tek şartının "El-Sisi iktidarının tanınması" olduğunu vurguladı.

Onur Sinan

ulusalkanal.com.tr

Rusya ve Suriye'den açıklama Dünya Almanya'dan Tuğçe'nin katili ile ilgili karar Dünya Suudi petrol devi Aramco'da yangın: 8 yaralı Dünya Obama: Musul'la ilgili daha ileri adımları göreceğimizi ümit ediyorum Dünya