İran'dan Astana daveti

Diplomasi trafiği yoğun. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ve İran liderleri ile telefonda konuştu. Gündem İdlib'deki son durum oldu. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bölgesel çözüm için Astan'nın özel bir anlamı olduğuna işaret etti.

Abone ol

Ankara İdlib için diplomatik temaslarına İran ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü.

İran Cumhurbaşkanı, Astana sürecine vurgu yaptı. Bölgesel sorunlarda ve çözüm arayışında Türkiye-İran-Rusya iş birliğinin özel bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ruhani, üçüncü Astana toplantısının Tahran'da yapılması için hazır olduklarını iletti.

Astana sürecinin bölgenin güvenliği için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Ruhani, gerginliğin artmasının kimsenin yararına olmayacağını aktardı.

İkili görüşme trafiği Fransa ile devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mevkidaşı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme de ana gündem İdlib oldu. Mülteci meselesi de görüşüldü. Lideler ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele alındı.

Erdoğan, mevkidaşına mülteciler konusunda Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası toplumun yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Macron'dan sonra Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

ulusal.com.tr

Koronavirüs ile mücadele sürüyor: 41 bin 625 kişi taburcu edildi Dünya Irak Meclisi Allavi hükümetinin güvenoyu oturumunu 2. kez erteledi Dünya İngiltere'den Türkiye önerisi Dünya Koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı 87 bine dayandı Dünya