Hızlı trende geri sayım

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı için geri sayım başladı. Bilet ücreti için 70-80 lira arasında bir fiyat öngörülüyor.

Abone ol

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı hazırlıklarında sona gelindi. İstanbul-Ankara arası yolculuk süresi ilk etapta Arifiye üzerinden yapılacak ve yaklaşık 3,5 saat sürecek.

Geyve-Sapanca kesiminin tamamlanmasıyla hattaki yolculuk süresi 3 saate inecek.

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul hızlı tren hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açıldı. Yapımı tamamlanan Eskişehir-İstanbul arasındaki 266 kilometrelik bölümün açılışı da Piri Reis Treni ile gerçekleştirilen test sürüşleri, sinyalizasyon, yol ve katener testlerinin ardından yapılacak.

Ankara-İstanbul hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

Ankara-İstanbul hızlı tren biletleri otobüsten pahalı. TCDD, bu konuda teknik bazı çalışmalar yaptı. İlk hesaplamalarda 70-80 lira arasında bir fiyat ortaya konuldu.

ulusalkanal.com.tr

Kıbrıs'a anlamlı ziyaret Gündem 12 Baro'dan açıklama Gündem Dinleme tarihini açıkladı Gündem Haşim Kılıç'tan Danıştay Töreni açıklaması Gündem