İbadi’den İslam ittifakı’na tepki: Buradaki temel yanlış...

Suudi Arabistan öncülüğünde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 34 ülkeyle birlikte kurulan "Teröre karşı İslam ittifakı"na Irak'tan tepki geldi. “Kendileriyle istişare edilmediğini” belirten Irak Başbakanı İbadi “Irak ve Suriye'nin dışarıda bırakıldığı bir koalisyon nasıl kurulur?” diye sordu.

Abone ol

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Suudi Arabistan öncülüğünde 34 İslam ülkesinin katılımıyla Riyad'da kurulan teröre karşı islam ittifakına tepki gösterdi.

İbadi, yaptığı yazılı açıklamada, koalisyonun kurulmasının kendileri için sürpriz olduğu ve Irak ile istişare edilmediğini belirtti.

"Buradaki temel yanlış koalisyon ilan edildikten sonra bize haber verilmesi oldu" diyen İbadi, IŞİD'le kara savaşı verdiklerini hatırlattı.

"Irak'ın dışarıda bırakıldığı, Suriye ile çalışmaya gidilmeyen bir teröre karşı koalisyon nasıl olur da kurulur?" diye soran İbadi "IŞİD ile mücadelede bugüne kadar ciddi bir varlık göstermeyen ancak ittifaka katılan islam ülkelerinden gerçek anlamda destek beklediklerini ifade etti.

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan teröre karşı islam ittifakında; Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

2016 için sıcaklık uyarısı Dünya ABD'den Putin'e: Saçmalık Dünya Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğuna saldırı Dünya Çin'de maden ocağında kaza: 17 ölü Dünya