Mihraç Ural'ın öldürüldüğü iddia edildi

Acilciler Grubu lideri Mihraç Ural'ın Suriye'de öldürüldüğü iddia edildi. İddia, terör örgütü Ahrar'uş Şam sözcüsü Ebu Yusuf el Muhacir'e ait. Muhacir, Suriye askeri konvoyuna düzenledikleri top atışı sırasında Ural'ın öldüğünü öne sürdü.

Abone ol

Al Jazeera Arapça, Acilciler Grubu lideri Mihraç Ural'ın öldürüldüğünü iddia etti.

Suriye ordusuna karşı savaşan Ahrar’uş Şam Sözcüsü Ebu Yusuf el-Muhacir, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye’de Suriye ordusunun oldukça hareketli olduğunu ve bir süredir devam eden keşifler neticesinde bugün orduya ait bir askeri araç konvoyunu hedef aldıklarını belirti.

Peygamber Yunus Tepesi’nden geçen Suriye askeri konvoyunu toplarla vurduklarını söyleyen Muhacir, o saldırı sırasında bazı Suriye ve Rus subayları ile Mihraç Ural'ın da öldüğünü öne sürdü.

Hatay'daki teröristlerin dinlediği Suriye askerlerinin telsiz frekanslarında da Mihraç Ural'ın öldüğüne dair anonslar geçtiği iddia edildi.

Acilciler Örgütü'ne 1976 yılında katılan Mihraç Ural, 1980'in Mayıs ayında Suriye'ye gitti. Ertesi yıl Hafız Esad'ın kardeşi Cemil Esad'ın emriyle vatandaşlık belgesini aldı. Mihraç Ural liderliğindeki örgüt, ‘Mukaveme Suriye’ adlı milis grubu ismiyle Lazkiye dağlarında Özgür Suriye Ordusu adlı terör örgütüyle savaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

Kanada'da uçak kazası: Eski bakan da hayatını kaybetti Dünya Beşar Esad: Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa ve İngiltere terörizmi doğrudan destekliyor Dünya Rusya uçağı düştü Dünya Dünyanın gündemine oturan kare!.. 'Zaten kaybedecek bir şeyim yoktu' Dünya