Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu'ndan önemli çağrı

Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu'ndan Türk ekonomisindeki dalgalanmalara ilişkin önemli bir çağrı geldi. Federasyon Başkanı Ünver Sel, Kırım'da giyim, tekstil, gıda ve inşaat pazarında büyük bir boşluk olduğunu söyledi. Sel, Türkiye'nin Kırım'a yapacağı yatırımların iki ülke ekonomisine için büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Abone ol

Amerika'nın Türk ekonomisi üzerindeki dolar operasyonuna karşı Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu'ndan önemli bir öneri geldi.

"Türkiye'den Kırım limanlarına gemiler çalışmamakta. Kırım'ın Türk ürünlerine ihtiyacı var. Kırım siyasetinde yeni bir siyasi evreye girmesi şarttır. Türkiye Kırım'ın Rusya toprağı olduğunu tanımasa da Kırım ile bağlarını kesmemeli Kırım ile ticaretini sürdürmeli."

Federasyon Başkanı Ünver Sel, Türkiye'nin Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Kırım'daki yatırımlarını durdurduğunu söyledi.

"Türkiye Rusya ile planladığı 100 milyar dolarlık ticaret hacmini gerçekleştirebilmesi için Kırım ile de Ticaret Hacmini ilerletmesi gerek. Türkiye'nin Kırım ile ticarette bir milyar dolar zararı bulunmakta."

Türkiye'den Kırım'a dönük yatırımların yeniden başlatılması gerektiğini belirten Sel, bunun için Kırım'da gerekli alt yapının var olduğunu ifade etti.

"Giyim, tekstil, gıda inşaat malzemelerine Kırım'dan talep bulunmakta. Özellikle Çimonta açığı var Kırım'ın… Bunun Türkiye'den karşılanması gerek. Türkiye'deki tecrübeli firmaları Kırım'dan iş alarak Türk ekonomisine de katkı sağlayabilecektir. İnşaat firmalarının depoları açılmalı… Seraların açılması lazım… "

ulusal.com.tr

Bayram tatilinin ilk üç gününde kazalar 62 can aldı Gündem Bolu Dağı'ndan 4 günde rekor sayıda araç geçti Gündem Ankara Valiliği: Gözaltına alınan 2 şüpheli suçlarını itiraf etti Gündem ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı Gündem