Operasyon 1 gün önceden sızdırıldı

F-tipi örgüte yönelik, "casusluk" gerekçesiyle başlatılan operasyon bir gün önceden medyaya sızdırıldı! Önce polis şefi Yakub Saygılı, sosyal medyada "havada operasyon var" başlıklı bir yazı yayımladı. Ardından Gülen örgütünün gazetesi Zaman, operasyonu haberleştirdi. Örgütün sosyal medyadaki uzantıları da bu haberi yaydı.

Abone ol

Emniyet teşkilatında yuvalanan F-tipi örgüte yönelik operasyon 1 gün önceden sızıdrıldı!

Örgüt, operasyon bilgisini alır almaz medyayı harekete geçirdi.

İlk adım, Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'dan geldi. Saygılı sosyal medyada "havada operasyon kokusu var" başlıklı bir yazı yayımladı. Öğle saatlerinde yayınlanan bu yazı ile örgüt üyelerine operasyon mesajı verildi.

Ancak bu yeterli olmadı. Örgütün gazetesi Zaman, akşam saatlerinde yayımladığı bir haberle operasyonu duyurdu. Haberde kimlere operasyon yapılacağı, hatta operasyonun saat kaçta başlayacağı dahi yazılıydı.

Operasyonun, saat 05.00-05.30 sıralarında 130 polise yönelik yapılacağı haberde yer aldı.

Ardından örgüt sosyal medyada atağa kalktı. Operasyon bilgisi sosyal medyada hızla yayıldı. Önlem almaya çalışan örgüt bu şekilde kamuoyu yaratmaya çalıştı.

Casusluk iddiasıyla yapılan gizli operasyonun Emniyet'ten sızdırılması dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

İşte suçlamalar... Gündem Emeklilere müjde! Gündem Salih Mirzabeyoğlu’na tahliye Gündem Ekmeleddin İhsanoğlu çark etti Gündem