''Koca Yusuf''ların yeni merkezi Kayseri

Türkiye’nin üretim ortağı olduğu “yeni nesil nakliye uçağı” A400M’lerin bakımlarının yapıldığı Kayseri’de artık versiyon yükseltme işlemi de gerçekleştirilecek. Türk mühendislerinin tasarım ve imalatına katıldığı ilk uluslar arası uçak projesi olan “Koca Yusuf” olarak da bilinen A400M’lere bu işlemi Airbus firması dışında sadece Türkiye uygulayabiliyor.

Abone ol

Kayseri, “Koca Yusuf”ların dünyadaki ikinci bakım, onarım ve versiyon yükseltme merkezi oldu.

Türkiye'nin üretim ortağı olduğu "yeni nesil nakliye uçağı" A400M'lerin hafif ve ağır bakımlarının yapıldığı Kayseri'de, "retrofit" adı verilen versiyon yükseltme işlemi de gerçekleştirilecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ve ulaştırma kabiliyetlerini artıran ve "Koca Yusuf" olarak bilinen A400M uçaklarının hafif ve ağır bakımları, Airbus tesisleri dışında sadece Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde gerçekleştiriliyor.

A400M Retrofit Proje Subayı Hava Mühendis Üsteğmen İsmail Barış Sağlam, Türkiye'nin ilk stratejik nakliye uçağı ve bakımlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Türk mühendislerinin tasarım ve imalatına katıldığı ilk uluslararası uçak projesi olan A400M'lerin, hem ülkenin dünya havacılık bakım onarım sektöründe tanınırlığının artırmasına, hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağlaması bekleniyor.

Üsteğmen Sağlam, diğer ülkelere ait uçakların bakımlarının da Kayseri’de yapılabileceğini söyledi.

Çin'in Vuhan kentindeki 32'si Türk 42 kişinin tahliyesinde ve salgınla mücadelede birçok ülkeye yapılan yardım faaliyetlerinde A400M uçakları görev almıştı.

ulusal.com.tr

Tütün İskelesi'nde Bayrak Töreni düzenlendi Gündem Siyasilerden 19 Mayıs mesajları Gündem Karantina yurdunda 19 Mayıs coşkusu Gündem 101. yılında aynı ruhla... Gündem