Turizmciler Erdoğan ile Antalya'da bir araya geldi

Sıkıntılı günler geçiren turizmciler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Antalya'da bir araya geldi. Sorunlarını anlatan turizmciler, Erdoğan'a 10 maddelik bir rapor sundu. Turizmcilerin talepleri arasında düşük faizli kredi, borç ertelemesi ve iş kanununda yapılacak düzenlemeler de var...

Abone ol

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından düşüşe geçen turizm sektöründe işler iyi gitmiyor. Ankara, Moskova ile ilişkileri onarsa da turizmcilerin sıkıntısı bitmiyor. Bu yıl Rusya'dan gelen turistte artış var ancak Avrupalı turist sayısındaki ciddi düşüş, turizmcileri kara kara düşündürüyor.

Yaz sezonuna hazırlanan turizm sektörü, içinde bulunduğu dar boğazı anlatan bir rapor hazırladı. Türkiye Otelciler Federasyonu ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği yöneticileri hazırlanan raporu, Antalya'da bir araya geldikleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iletti.

10 maddelik raporun en başında, 2018 yılına kadar turizmcilere özel, düşük faizli ve uzun vadeli işletme kredisi talebi var.. Vergi, prim ve buna benzer borçların faizsiz ve uzun vadeli ertelenmesi de talepler arasında..

Diğer önemli talepler ise KDV ve ÖTV indiriminin turizm sektörüne de getirilmesi ve Çalışma Bakanlığı'nın iş kanununda turizmciler lehine düzenleme yapması..

Avrupa'da oluşan kötü algının kırılması için turizm tanıtımların artırılması , belediyelerin turistik tesislere elektirik ve suyu düşük fiyattan sağlaması ile Türk Hava Yolları'nın yurtdışından önemli tatil merkezlerine direkt uçuşlar yapması da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen taleplerden..

ulusalkanal.com.tr

İzmir Çiğli Belediyesi işçileri greve çıkıyor Ekonomi Konutta sertifika uygulaması: Ev almak isteyenler proje boyunca sertifika toplayacak Ekonomi Elektronik harp projelerinde imzalar atıldı Ekonomi Altının kilogramı 146 bin 850 liraya yükseldi Ekonomi