Mülteciler Yunanistan sınırında eylem yaptı

Avrupa'ya geçmek umuduyla Edirne'ye gelen ve günlerdir sınırda bekleyen mülteciler, Yunanistan'ın sınır kapısını açması için eylem yaptı. Öte yandan valilik bugüne kadar 147 binden fazla sığınmacının Yunanistan'a geçiş yaptığını açıkladı.

Abone ol

Ülkelerindeki iç savaş, yoksulluk ve siyasi karışıklıklardan kaçarak Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilerin Edirne'deki Yunanistan sınırında bekleyişleri sürüyor. Pazarkule sınır kapısındaki tampon bölge ve çevresinde bekleyen mülteciler, Yunanistan'ın sınır kapısını açması için yine eylem yaptı.

İngilizce "Biz insanız", "Yardıma ihtiyacımız var" yazılı dövizler taşıyan mülteciler, Kastanies Sınır Kapısı önünde Yunanistan'ın kapıyı açması için slogan attı.

Mülteciler daha sonra kaldıkları alana geçti.

Öte yandan Edirne Valiliği, bugüne kadar Yunanistan'a 147 bin 132 mültecinin geçiş yaptığını duyurdu.

Valiliğin açıklamasında, Yunan sınır güvenlik güçlerinin gaz, sis ve ses bombalarıyla plastik ve gerçek mermiler kullandığı vurgulandı. Sert müdahale sonucu 3 mültecinin yaşamını yitirdiği, 214 mültecinin yaralandığı açıklandı.

Valiğin açıklamasına göre bugüne kadar 7 bin 96 göçmen tıbbi yardım aldı. 1581 çocuğa kızamık ve palio aşısı, 44 gebe kadına tetanoz aşısı yapıldı. Yunanistan'ın sert ve insanlık dışı müdahalesiyle hayatını kaybeden 3 mülteci ve yaralanan 1 mülteci için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulduğu, aynı muameleye maruz kalan 25 göçmen ile ilgili başvuru sürecinin de Türkiye Barolar Birliği'nce takip edildiği belirtildi.

ulusal.com.tr

Irak ABD'yi BM'ye şikayet etti Dünya Irak'ta hükümeti kurma görevi eski Necef Valisi ez- Zurfi'ye verildi Dünya Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 182 bini aştı Dünya Dev şirket üretime ara veriyor Dünya