Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'ndan YSK'nın kararına tepki

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YSK'nın referandumda mühürsüz oyları geçerli saymasına ilişkin kararına tepki gösterdi. Kanadoğlu "Öyle anlaşılıyor ki gerekçe için 2 gün düşünmüşler sonra bir kılıf olarak bunu bulmuşlar. Ama kanunsuzluk olduğu için kılıfına da uyduramamışlar" dedi.

Abone ol

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YSK’nın ’mühürsüz oy ve pusula’ kararını eleştirdi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre Kanadoğlu "Öyle anlaşılıyor ki gerekçe için 2 gün düşünmüşler sonra bir kılıf olarak bunu bulmuşlar. Ama kanunsuzluk olduğu için kılıfına da uyduramamışlar" dedi.

YSK'nın referandumun gayri meşruluğunu ilan ettiğini söyleyen Kanadoğlu "YSK'nın kanuna aykırı uygulamada bulunduğunu ve bunu da savunamadığını" dile getirdi.

"YSK'NIN MÜHÜRSÜZ OY KARARI: YSK gerekçesini Anayasa'nın 67'inci ve 90'ıncı maddesine, AİHM sözleşmesinin ek birinci protokolünün 3'üncü maddesine dayandırıyor. ‘Vatandaşın seçme hakkı ne olursa olsun önlenmemeli' görüşü ile hareket ediyor. Yalnız o 67'inci maddedeki ‘Bu katılım hakkı kanunla düzenlenir' fıkrasını hiç dikkate almıyor. Anayasa'da hem katılma hakkı düzenlenmiş hem de düzenlemenin kanunla yapılacağı ifade edilmiştir. YSK bu kararı seçim saatinde siyasi iktidarın başvurusu üzerine alıyor. Hâlbuki 1950'den bugüne bir seçim hukuku düzenlemesi var. YSK bu şekilde soyut ifadelerle yapılan başvuruları seçim sırasında ele alamaz. Olmaz böyle bir şey. Çünkü başvurular delillerle birlikte ilgili İlçe Seçim Kurulu'na yapılması lazım."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "AYM ve AİHM'nin referandumu inceleme yetkisi yok" açıklamasını da eleştiren Kanadoğlu, “Adalet Bakanlığı böyle bir savunma yaptıracaksa bir nevi ikrarda bulunmuş olur” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak şehitleri uğurlandı Gündem Silahlı 'Milli İHA'lar kasımda TSK bünyesine katılacak Gündem TGB Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz: Ulusal egemenliği dosta düşmana göstereceğiz Gündem Doğu Perinçek, İzmir'de konuştu: Önümüzde AKP'nin iktidarı yok Gündem