ABD sağlık sistemi koronavirüs salgınında sınıfta kaldı

Sağlık sisteminin en çok eleştirildiği ülkelerden ABD'de, Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik önlemlerde yaşanan sıkıntılar gündeme damga vurdu. Test kitleri az ve ulaşılabilen testler ise çok pahalı. Halk, yetersizlik konusunda Washington yönetimine tepkili.

Abone ol

ABD'de de koronavirüs bilançosu ağırlaşıyor. Yeni tip koronavirüs kaynaklı vaka sayısının 3 bin 500'e yaklaştığı ve ölü sayısının ise 65'e yükseldiği bildirildi. Söz konusu ölümlerin 42'si, virüsün ABD'de ilk görüldüğü eyalet olan Washington'dan rapor edildi.

Ayrcıca ABD'de geliştirilen bir koronavirüs aşısının bugün ilk kez Washington eyaletinde test edileceği de bildirildi.

Yetersiz hizmet verildiği gerekçesiyle sık sık eleştirilen ABD sağlık sistemi, Kovid-19 salgınında yetersiz test kapasitesi nedeniyle tepki topluyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, ülkede 8 Ocak- 14 Mart tarihlerinde yalnızca 22 bin 713 kişi virüs testi yaptırabildi. Çünkü hem test az, hem de çok pahalı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 için gerekli önlemleri aldıklarını ve virüsün büyük risk oluşturmadığını savunuyor. Uzmanlar ise piyasada testlerin çoğalmasıyla tablonun kötüleşmesinden endişeli.

ABD Temsilciler Meclisinde tepkilere karşı yeni bir tasarıyı görüşecek. Yeni tasarı testlerin sigortalı ya da sigortasız herkes için ücretsiz hale getirilmesini içeriyor. Eğer tasarı onaylanırsa Trump'ın masasına gidecek.

Öte yandan koronavirüs sebebiyle ulusal acil durum ilan edilen Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni tip Covid 19 aşısının ilk denemelerinin 45 kişi üzerinde başlayacağı kaydedildi.

Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan test çalışmaları Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde genç gönüllülere farklı dozlarda uygulanacak.

Yetkililer, aşının test edileceği kişilere virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini göstereceği kaydedildi.

ulusal.com.tr

ABD ordusunda koronavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 37’ye çıktı Dünya İsviçre'de olağanüstü hal ilan edildi Dünya Rusya koronavirüs salgını nedeniyle sınırlarını yabancı ülke vatandaşlarına 1 Mayıs'a kadar kapattı Dünya Merkel: Radikal kararlar alındı Dünya