ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İncirlik Üssü'ndeki son durumu açıkladı

ABD Savunma Bakanı Carter, darbe girişimi sırasında elektrikleri kesilen ve NATO'ya ait nükleer silahların da bulunduğu İncirlik Üssü'nde durumun yakın zamanda normale döneceğini söyledi.

Abone ol

Koalisyon güçlerinden 30 ülkenin savunma bakanlarının Washington'daki toplantısında konuşan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, IŞİD ile mücadelede izlenmekte olan ve izlenecek yaklaşımları anlattı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, yaşanan darbe teşebbüsü nedeniyle katılamadığı toplantıda Türkiye'yi, Washington Büyükelçiliği yetkilileri temsil etti.

Bir gazeteci Carter'a Türkiye'deki darbe girişiminin ardından İncirlik Üssü ve Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadeleye etkin katılımının sürüp-sürmeyeceğini sordu.

Carter soru üzerine, "Türk Savunma Bakanı ile dün konuştum, kendisinin güvende olmasından, devletin işlerliğini sürdürmesinden duyduğum memnuniyeti belirttim. Kendisiyle ilgili duyduğum endişeyi ve demokratik yollarla seçilmiş hükümeti desteklediğimizi dile getirdim. Kendisi, geçtiğimiz hafta yaşanan olayların IŞİD'e karşı ortak mücadelemizi etkilemeyeceğini açıklıkla söyledi." dedi

İncirlik meselesine de değinen Carter: "Ortada ordu öğelerinin de karıştığı bir darbe durumu var ve bu operasyonları etkiledi. Ancak Bakan Işık, İncirlik'te durumun kısa sürede normale döneceği konusunda bana güvence verdi. IŞİD'e karşı yürüttüğümüz mücadele bu durumdan etkilenmedi. Sorun, elektrik kesilmesi kaynaklı." ifadelerinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Kocaeli'de arama yapılan iki dershane kapatıldı. Gündem Çorlu'da 18 polis memuru adliyeye sevk edildi Gündem Gladyo Öcalan'ı da kaçıracaktı Gündem Kocaeli'de 5 iş adamı gözaltına alındı Gündem