İzmir'de sahte içkiden 4 kişi hayatını kaybetti

Sahte içki faciasında bilanço ağırlaşıyor. İzmir'de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvuran 18 kişiden 4'ü yaşamını yitirdi. Aynı sebeple 7 kişinin hayatını kaybettiği Kırıkkale'de ise adliyeye sevk edilen bir şüpheli tutuklandı.

Abone ol

Kırıkkale'de 7 kişinin sahte içki nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından İzmir'den de acı haber geldi. 4 kişi yaşamını yitirdi.

İzmir'in 4 merkez ilçesinde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 18 kişi hastanelere başvurmuştu. 7'si yoğun bakıma alınmış ve hayati tehlikeleri bulunuyordu. O kişilerden 4'ü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 iş yeri, 1 depo ve 1 ikamete operasyon düzenlenmişti. 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kırıkkale'de de 7 kişinin canına mal olan olayla ilgili gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen bir şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınmıştı. Ö.U, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. "Olası kastla adam öldürme" ve "sağlık için tehlikeli madde temini" suçlarından da tutuklandı.

Kent merkezinde son 3 günde 8 kişi, zehirlenme şikayetiyle Yüksek İhtisas Hastanesine başvurmuş, 7'si hayatını kaybetmişti. 1 kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırdıkları belirtilmişti.

ulusal.com.tr

Bursa'da Kovid-19 tedbirlerine uymayan 76 kişiye 239 bin 400 lira ceza kesildi Yurt Ankara'da tren kazası: 2 ölü Yurt Kahramanmaraş'taki orman yangını sürüyor Yurt Hatay Valiliği'nden orman yangını açıklaması Yurt