Rus uçağı krizinin ilk faturası para birimlerine

Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizinin ilk faturası iki ülkenin para birimi ve borsalarına çıktı. Türk Lirası dolar karşısında yüzde 3.71, Rus Rublesi ise yüzde 2.48 değer kaybetti. İki ülkenin borsaları geriledi. Öte yandan, Moskova'nın iki ülke arasındaki vize muafiyeti uygulamasını 1 Ocak'ta kaldıracağını açıklamasının ardından Duma'dan açıklama geldi. Türk Dışişleri Bakanlığı da Türk vatandaşlarını Rusya'ya gitmemeleri konusunda uyardı.

Abone ol

Suriye'de terör örgütlerine yönelik operasyon yapan Rus uçağının düşürülmesinin ardından Ankara-Moskova hattı gerildi. İki ülke arasında çıkan kriz ilk olarak para birimlerini ve borsaları vurdu.

Krizin çıktığı günden bu yana Türk Lirası dolar karşısında yüzde 3.71 değer kaybetti.

Rus Rublesi ise dolar karşısında yüzde 2.48 eridi. İki ülkenin borsaları geriledi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasındaki vize muafiyeti uygulamasının 1 Ocak'tan itibaret askıya alınacağını açıklamıştı. Konuya ilişkin bir açıklama da Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov'dan geldi.

Puşkov, "Türkiye IŞİD'e desteğini kestiği zaman karşılıklı vize muafiyetine dönebileceklerini" belirtti.

Türk Dışişleri Bakanlığı da acil bir duyuru ile, Türk vatandaşlarını Rusya'ya gitmemeleri konusunda uyardı. Yazılı açıklamada, "vatandaşlarımızın anılan ülkeye aciliyet ve önem arz etmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görülmektedir" denildi.

ulusalkanal.com.tr

New York borsası karışık seyretti Ekonomi "Güçlü bir Türkiye'den bahsediyorsak verilen rakam Utanç verici" Ekonomi Bu hafta borsa kaybettirdi, altın ve döviz kazandırdı Ekonomi Piyasalarda gün sonu Ekonomi