Suriye'den Türkiye'ye kritik uyarı

Suriye'den önemli bir çağrı geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, terörle mücadelede uluslararası toplum ve bölge ülkeleriyle tam işbirliğine hazır olduklarını açıkladı. IŞİD gibi terörist grupların Türkiye sınırından girdiğine dikkat çeken Muallim, AKP Hükümeti'ni dış politikasını gözden geçirmeye çağırdı.

Abone ol

Suriye, teröristleri bölgeden temizlemek için bölge ülkeleri ve uluslararası topluma işbirliği çağrısı yaptı.

Açıklama Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'den geldi. Başkent Şam'da basın toplantısı düzenleyen Muallim, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2170 sayılı kararı uyarınca tam işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Muallim, Suriye'de IŞİD'e yönelik ortak operasyonlara yeşil ışık yaktı. Ancak Suriye'nin için şartları var. Muallim, Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün gözeltilmesi ve düzenlenecek hava saldırılarını Suriye'nin koordine etmesi gerektiğini söyledi.

Hava operasyonlarının terörle mücadele konusunda yetersiz kalacağını söyleyen Muallim, bölge ülkeleriyle işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Suriye Dışişleri Bakanı, komşu ülkelerin Suriye ile istihbarat paylaşması gerektiğini belirtti.

Muallim, Güvenlik Konseyi kararının komşu ülkeler için de bağlayıcı olduğunu, başta IŞİD ve El Nusra olmak üzere El Kaide bağlantılı terör örgütlerine destek veren ülkelere yaptırım uygulanacağını hatırlattı.

"Teröristler Türkiye ve Katar'dan destek görüyor, Türkiye sınırından rahatlıkla ülkemize giriyorlar" diyen Muallim, Türkiye'nin dış politikasını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Filistin'de son durum Dünya Irak'taki en büyük darbeyi Türkmenler aldı Dünya Düşürdükleri İsrail uçağının görüntülerini yayınladılar Dünya ABD'den yeni IŞİD açıklaması Dünya