İran'dan önemli adım!

Çin Halk Cumhuriyeti, Batının yaptırımlarını bölgesel iş birliği hamleleriyle kıran İran'a 50 Milyar dolarlık yatırım yaptı. Enerji anlaşmasının ayrıntılarını, İran Enerji Bakanı Yardımcısı İsmail Mehsuli açıkladı.

Abone ol

Batının yaptırım hamlelerini önemli ekonomik atılımlarla delen İran'a, 50 milyar Dolarlık yatırım yapıldı.

İran Enerji Bakan Yardımcısı İsmail Mehsuli, Çin Halk Cumhuriyeti ile yaptıkları ekonomik anlaşma kapsamıda Çin'in ülkelerine yaptığı yatırımın 50 milyar doları bulduğunu söyledi.

Anlaşmadan önce İran'da 23 milyar dolarlık yatırım olduğunu söyleyen Mehsuli, anlaşma sonrasında yatırım tutarının 50 milyara ulaştığını ve bu rakamın yakın zamanda 52 milyar doları bulacağını vurguladı. Yatırımların enerji alanında olduğuna dikkat çeken İran enerji bakan yardımcısı, Çin yatırımları ile 12 Petrol sanayii tesisinin kurulacağını açıkladı.

İran Milli Petrol Sanayi Kurumu Başkanı Abbas Şirini de anlaşma gereği beş yeni petrol tesisinin inşaatına başlandığını ifade etti.

İran Enerji Bakanı Hamit Çitçiyan ise anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, iki baraj ve bir hidroelektirik santrali inşaatının başladığını söylemişti. Sekiz yeni tesisin de inşaatı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

ulusalkanal.com.tr

Putin'den kritik karar! Dünya Tecavüzcü, 11 yıl sonra yakalandı Dünya Kimyasal sızıntı!.. 4 ölü! Dünya Kulağından öyle birşey çıktı ki Dünya