Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsamlı yasa teklifi istedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti’den salgına ilişkin geniş kapsamlı bir yasa teklifi hazırlamalarını istedi. Yeni önlemleri kapsayan teklifin bu hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Teklifin gelecek haftaya Meclis’e sunulacağı da tahmin ediliyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla koronavirüsle mücadeleye torba yasa gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi geçen günlerde tek gündemle toplandı. Toplantıda yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamındaki tedbirler konuşuldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplantıda yeni bir kanun teklifini haber verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın “Kapsamlı bir yasa teklifini grubumuz vasıtasıyla yakında Meclis’in takdirine sunacağız” dediği belirtildi. Tedbirlerin yer alacağı teklifin ayrıntılı bir şekilde değerlendirildiği de bildirildi.

Beştepe’de hazırlıkları süren teklif ile alınacak önlemler yasal çerçeveye kavuşturulacak. Torba teklifin hazırlıklarının hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Teklifin ayrıca haftaya Meclis’e sunulacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca Erdoğan, toplantıda salgın sonrasına yönelik tüm hazırlıkların yapılması için kabine üyelerine talimat verdi. Kabinede politika kurullarına da koronavirüs düzeni getirildi. Alınan karara göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Politikalar Kurulu oluşturulacak. Kurul, salgın günlerinde gıda-tarım ürünlerinin ihtiyacında sıkıntı çıkmaması için kurulacak. Kurul ile hızlı adım atılması ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile etkin koordinasyon sağlanması da hedefleniyor. Kararların yer aldığı kararname, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Kararnamenin yayımlanmasının ardından Sağlık Politikaları Kurulu ve Sosyal Politikalar Kurulu da birleştirilecek. Yeni oluşturulacak kurulun görevleri ve kurul üyelerinin kimlerden oluşacağına ilişkin çalışmaların da başlatıldığı öğrenildi.

ulusal.com.tr

MHP ve HDP arasında terör tartışması Gündem 23 Nisan çağrısına destek büyüyor Gündem Doğu Perinçek: Üretim devriminin inşası için kararlılık doğuyor Gündem Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgesinde toplam 8 PKK'lı etkisiz hale getirildi Gündem