İşçi Partisi heyeti Yunanistan'da

Yunanistan Meclisi'nin çıkardığı soykırım yasasına karşı İşçi Partisi heyeti harekete geçti. Yunanistan'a giden İşçi Partisi heyeti, Syriza Dış İlişkiler Bürosu üyesi Magda Spiliopoulou ile görüştü. İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ve Yunanistan Komünist Partisi ile de görüşme yapılacak.

Abone ol

İşçi Partisi, Yunanistan'ın kabul ettiği "soykırım yoktur" diyenlere ceza verilmesini sağlayan yasaya karşı harekete geçti.

İşçi Partisi heyeti Yunanistan'a gitti. Dışilişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner Başkanlığı'ndaki heyet, yasaya karşı milletvekilleri ve kitle örgütü temsilcileri ile görüşmeler yapacak.

Ziyaretler kapsamında, ilk görüşme, Syriza Dış İlişkiler Bürosu üyesi Magda Spiliopoulou ile yapıldı.

Görüşmede bölgesel gelişmelerden soykırım yasasına kadar bir dizi konu ele alındı. Syriza temsilcileri, yasaya "fikir özgürlüğünü engellediği için" karşı çıktıklarını belirtti, soykırım iddialarının ise tarihçilere bırakılması gerektiğini vurguladı.

Syriza, temsilcileri yasa üzerinde özellikle çalışan milletvekillerini İşçi Partisi heyeti ile görüştürmeyi gündemine aldı.

İşçi Partisi heyeti görüşmelerine 3 gün boyunca devam edecek. Bu kapsamda iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ve Yunanistan Komünist Partisi ile de temaslarda bulunulacak.

ulusalkanal.com.tr

Isparta'da ortak tatbikat Dünya İşte mülteci kampındaki işkence görüntüleri!.. Dünya Libya'dan iyi haber Dünya Suriye'de hava saldırısı! Dünya