Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi yıllık yüzde 29,38 arttı

Çiftçi zor günler geçiriyor. Girdi fiyatlarında günden güne artış devam ediyor. Bu artış verilere de yansıdı. Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, yıllık olarak üçte bir oranda arttı.

Abone ol

Çiftçinin girdi maliyet yükü katlanarak artmaya devam ediyor.

Üretici zor durumda. Girdi maliyetlerindeki artış verilere de yansıdı.

Türkiye İstatistik Kurumu, "Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Temmuz 2021" verilerini açıkladı. Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 29,38 arttı.

Çiftçiyi en çok zorlayan gübre... Fiyat artışı rekor üstüne rekor kırıyor. Öyle ki geçen sene ye göre gübrenin maliyeti yüzde 62,43 daha yüksek. Gübre ve toprak geliştiriciler alt grubunu ise yüzde 48,07 ile ikamet amaçlı olmayanlar çiftlik binaları aldı. Yani çiftçi toprağına gübre koyamadığı gibi besici de hayvanını bir çatı altına sokamaz oldu.

Fiyatı en çok artan kalemlerde üçüncü sırada ise yüzde 43,37 ile bina bakım masrafları yer alıyor. Buna karşılık, yıllık en az artış ise yüzde 9,90 ile tohum ve dikim materyali, yüzde 12,23 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 18,79 ile malzemelerde görüldü.

Türk-İran ticareti gelişiyor Ekonomi Kârına değil zararına satış: Üretici maliyetlerin altından kalkamıyor Ekonomi Kentpar Otomotiv sendikalı işçiye karşı: Emekçiye destek Vatan Partisi'nden geldi Ekonomi Zam altında ezilen vatandaş politikalardan rahatsız Ekonomi