Yüksek Askeri Şura toplandı

Yüksek Askeri Şura olağan kış toplantısı başladı. Toplantı Genelkurmay Başkanlığı Karargahında Fevzi Çakmak Salonunda yapılıyor. Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki toplantının gündeminde en önemli konu Rusya-Türkiye krizi. Bununla birlikte terör örgütlerine karşı mücadele ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harbe hazırlık durumu da gündemde olacak.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı saat 10:00’da başladı. Toplantı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda Mareşal Fevzi Çakmak Salonu’nda yapılıyor.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, orgeneral ve oramiral rütbesinde görev yapan diğer komutanlar katılıyor.

Toplantıda Rusya ile oluşan krizin askeri boyutlarının ele alınması bekleniyor. Bunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genel ve harbe hazırlık durumu gündemde olacak. Terör örgütleri PKK ve IŞİD’le mücadele de yine toplantıda önemli bir yere sahip. Diğer bir önemli madde ise sınır güvenliği konusunda alınacak teknoloji seviyesi yüksek önlemler olacak.

Toplantı öncesinde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

Akşam saatlerinde de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaş üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda akşam yemeği verecek.

ulusalkanal.com.tr

Rus basını: ÜDİK toplantısı iptal edildi Gündem Rusya'dan Türkiye talimatı Gündem İran'dan Rusya ve Türkiye'ye itidal çağrısı Gündem Rusya'dan sözlerine düzeltme Gündem