Rusya: Türk jetleri pusu kurdu

Abone ol

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, Türk jetlerinin Rus Su-24 uçağına havada pusu kurduğunu açıkladı.

Bondarev, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye radar sistemlerinin objektif kontrollerinde elde edilen sonuçlar, 2 Türk F-16 jetinin saat 09.11'den 10.26'ya kadar olmak üzere 1 saat 15 dakika boyunca 2 bin 400 yükseklikte havada kaldığını gösterdi. Bu durum gösteriyor ki, önceden plan yapılmış ve F-16'lar Türk hava sahası üzerindeki pusudan çıkmak için hazırlanmış. F-16'ların Diyarbakır'dan havalanarak füzenin fırlatıldığı noktaya ulaşması için gerekli süre 46 dakika. Bu nedenle, Diyarbakır'daki hava meydanından gerçekleştirilmiş olması mümkün değil. Çünkü havalanmak için gerekli süre saldırı için gerekli minimum süreyi 12 dakika aşıyor."

Bondarev şöyle konuştu:

Türk savaş uçağı, 40 saniye süreyle Suriye hava sahasında kaldı ve sınırın 2 kilometre içine kadar girdi. Rus savaş uçağı ise Türk hava sahasını ihlal etmedi.

Düşürülen Rus uçağının mürettebatı Türkiye sınırından güney doğrultuda en az 5,5 kilometre uzaklıktaydı. Rus uçağının mürettebatı TSİ 09.24'te bombardımanı gerçekleştirdikten sonra, Diyarbakır'daki 8. hava üssünden havalanan Türk F-16 uçağının gönderdiği havadan havaya füzeyle tarafından vuruldu.

(sputnik)

Lavrov: Türkiye sınırı aştı Dünya Fransa kurbanlarını andı Dünya Beyaz Saray’da panik Dünya Kızıldağ'a yeni saldırı başlatıldı Dünya