Süleyman Şah'taki Türk bayrağı indirildi mi?

Türkiye’nin Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağını düşürmesinin ardından önemli bir gelişme de Şanlıurfa sınırında yaşandı.

Abone ol

Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu Caber Kalesindeki Türk Bayrağının indirildiği ileri sürüldü. Bayrağın Suriye Ordusu'nun uzun zamandır bölgeden sürmeye çalıştığı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri tarafından indirildiği belirtiliyor. Türkiye sınırına 35 kilometre uzaklıkta, Halep kentinin Karakozak köyü yakınındaki türbenin çevresi, El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin kontrolüne girmişti.

25 Türk askerinin görev yaptığı türbede asılı olan Türk Bayrağının indirildiği yönündeki iddiaları Dışişleri Bakanlığı yetkilileri doğrulmadı ve çekilen fotoğrafların bayrak değişim töreni sırasında çekilmiş olabileceğini belirti. Ceber Kalesi çevresi de kontrolü sağlayan Irak Şam İslam Devleti güçleri de, türbeden bayrakların indirildiği yönündeki bir fotoğrafı sitesinden paylaştı.

Davutoğlu: Kriz masası kurduk

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin sınır ihlali yapan Suriye uçağını düşürmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu ayrıca, Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu için kriz masası kurduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, düşürülen Suriye uçağına ilişkin, "Olayın seyri çok açıktır. Bugün bazı yayın organlarında gördüğüm hususlar konusunda çok açık bir ifadeyle dile getirmek isterim ki; Suriye uçağı, sınırımızı 1 kilometre derinliğinde ihlal etmiştir. Bu konuda elimizde çok güçlü deliller, zaten Genelkurmay Başkanlığımızca tüm çalışmalar da yapıldı" dedi.

Aydınlık

Okullar pazartesi tatil Gündem ''Bay Erdoğan'ı sadık bir müttefik olarak görüyor musunuz?'' Gündem Niğde saldırısıyla ilgili 1 tutuklama daha Gündem Kanlı seçime adım adım! Gündem