El Kaide operasyonunda 4 tutuklama

Van merkezli yapılan El Kaide operasyonunda 4 kişi tutuklandı. Bugün sabah saatlerinde emniyetteki ifadeleri tamamlanan 12 kişi daha adliyeye sevk edildi. Operasyonda gözaltına alınan El Kaidenin üst düzey yöneticileri ile İHH yöneticilerinin adliyedeki ifade işlemleri ise devam ediyor. Operasyon yapılan yerlerden biri Kilis İHH ofisiydi. Kilis Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar da merkeze alındı.

Abone ol

Van Başsavcılığı'nın talimatıyla 6 ilde yapılan El Kaide operasyonunda Ekrem Müküz, Alparslan Kırklar, Abdullah Koç, Mehmet Ali Tuncil tutuklandı.

Gözlatına alınan 25 şüpheliden 13'ü dün adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgularında 5 şüpheli serbest kalırken, 8 şüpheli tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Sabaha karşı sona eren mahkeme sonucu 4 şüpheli tutuklandı. 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün sabah saatlerinde emniyetteki ifadeleri tamamlanan 12 kişi de adliyeye sevk edildi.

Dün basının görüntü almasına izin verilmişti. Bugün ise basın polis engeline takıldı.

Operasyonda El Kaidenin üst düzey yöneticileri ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen İHH yöneticileri de gözaltına alındı.

El Kaide’nin Ortadoğu’daki ikinci ismi İbrahim Şen ve ve El Kaide Türkiye yapılanması sorumlularından Halil Bayancuk ve Kayseri İHH yöneticisi Recep Çamdallı'nın adliyede işlemleri sürüyor.

AKP Van Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Nuri Gülaçar'ın da evi arandı.

Terör örgütü El kaide yönelik operasyon Van'da protesto edildi. Fethullah Gülen alayhine dövizler taşındı.

Öte yandan Kilis Emniyetinde bugün görevden almalar yaşandı. Arama yapılan yerlerden biri Kilis İHH ofisiydi. Kilis’te, Terörle Mücadele Şube Müdürü’nün ardından Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar da merkeze alındı. Akpınar'ın yanı sıra İstihbarat Şube Müdürü İsmail Hakkı Kılıç ile Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı 12 polisin de görevden alındığı açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

Danıştay'dan İçişleri ve Adalet Bakanlığı'na ret Gündem Etkin eleman emekli oluyor Gündem Aziz Yıldırım'ın Avukatı kararı Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem Sarıgül'ün tüm mal varlığına el koydu! Gündem