Şili'de 8.2 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkelerinden Şili'de 8,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yüksekliği 2 metreyi aşan dalgalar ülke kıyılarını vurdu. On binlerce kişi evlerini terk etti, en az 5 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Abone ol

Dünyada fay hareketlerinin en aktif olarak görüldüğü ülkelerden biri olan Şili'de 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin yerel saat ile 18.46'da meydana geldiğini belirtti. Merkez üssü, Şili'nin kuzeyindeki Iquique (İkik) şehri olan depremde çok sayıda yaralının olduğu ve en az 5 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Peru ve Bolivya'da da hissedilen depremin ardından, Orta ve Güney Amerika ülkelerinin tümünü kapsayan Pasifik kıyılarında tsunami alarmı verildi. Şili yönetimi, kıyı bölgelerinin boşaltılması için talimat verdi.

Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet (Mişel Başöle) ülkenin kuzeyinde bazı yerleşim birimlerini 'felaket bölgesi' ilan etti.

Büyük deprem sonrasında Şili'de, birkaç saat içinde en büyüğü 6,2 büyüklüğünde olan sekiz artçı deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssü lquique'te bulunan ceza evinin bir kısmı yıkıldı. Yıkılan cezaevinden 300 kadın mahkumun kaçtığı bildirildi.

Şili'de aynı bölgede geçen ay da 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 100 binden fazla kişi tahliye edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

İşte Yalova’da kazanan parti Dünya Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimine doğru Dünya IŞİD'e operasyon Dünya Kenya'da şiddetli patlama Dünya