Meclis'te arbede

İl ve ilçe müftülerine nikah kıyma görevi ve yetkisinin verilmesini içeren kanun tasarısı içişleri komisyonunda görüşülüyor. CHP ve HDP tasarıya tepki gösterirken, MHP'liler konunun neden gündeme getirildiğini anlamadıklarını söylüyor. Tasarıya tepki gösteren bazı vekil ve kadınların Meclis kapısı önüne dayanması da arbedeye neden oldu

Abone ol

İl ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi veren tasarı Meclis İçişleri Komisyonunda tartışılıyor. Açıklamalar peş peşe geliyor.

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmesi öncesi Meclis’te gerginlik yaşandı. Bazı CHP milletvekilleri Ali Şeker ve Orhan Sarıbal ile bir grup kadın Meclis’e girmek istedi. Bir kadının konuşmasını polis önlemeye çalışınca arbede çıktı.

Şeker ve Sarıbal duruma tepki gösterdi, polis ise Meclis önünde sadece vekillerin açıklama yapabileceğini söyledi. Gerginlik daha da büyüdü.

Kadınlar slogana başlayınca çevik kuvvet harekete geçti.

Polisler müdahale edince kadınlar Meclis önünden uzaklaştırıldı.

Gerginlik, tasarının görüşüldüğü komisyonda da sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tasarının anayasaya ve Medeni Kanuna aykırı olduğunu ileri sürdü. Bakan, maddenin bu haliyle kabulü halinde, toplumun, "müftülere ve belediyelere nikah kıydıranlar" diye ikiye ayrılacağını savundu.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da Türkiye'de birçok farklı alanda sıkıntı varken, müftülere nikah kıyma görevi ve yetkisinin neden gündeme getirildiğini anlayamadıklarını dile getirdi.

Tasarıya bazı CHP’li milletvekilleri de basın toplantısında tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi'nden tütün yasağı açıklaması: Uygulamadan vazgeçin Gündem İstanbul'a iki yeni ilçe Gündem Müftülere resmi nikah yetkisi! Kadınlar Medeni Kanunu hatırlattı Gündem Teoman Alili ile Ulusal Kanal Ana Haber/ 5 Ekim Gündem