Türk-Altay Kuramı! Erken Türk tarihine yolculuk

Türk arkeologlar erken Türk tarihine ışık tutuyor. Avrasya Göçebe Kültürler arkeolojisi uzmanı Profesör Doktor Semih Güneri'nin 21 yıldır Orta Asya'da yürüttüğü çalışmalar ''Türk-Altay Kuramı'' adlı kitapta bir araya getirildi. Güneri, bu eseri ile Hint-Avrupacı hipotezlere de meydan okudu

Abone ol

21 yıllık çalışma kitap oldu. Türk bilim insanlarının Güney Sibirya, Moğolistan, Kazakistan ve Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki arkeolojik çalışmaları erken Türk tarihini aydınlattı.

Göçebe Kültürler arkeolojisi uzmanı Profesör Doktor Semih Güneri, ''Türk-Altay Kuramı'' ile Türkleri Orta Asya'daki kültürel kaynaklarına ışık tuttu.

Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Profesör Güneri, Türk dili konuşan halkların dünyaya yayılmasını anlattı.

''Türk-Altay Kuramı'' aynı zamanda ''Hint-Avrupa” hipotezlerine de meydan okuyor.

Titizlikle hazırlanan ve daha şimdiden merakla uyandıran ''Türk-Altay Kuramı'' önümüzdeki günlerde raflarda yerini alacak.

HABER: UFUK AKKAYA - KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

"Kıbrıs, Türkiye kadar önemli" Gündem 58'inci madde Meclise geliyor! Tasarıya muhalefet tepkili Gündem Naksan Holding yöneticileri hakim karşısında! O isimler neden tutanağa yazılmadı Gündem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Dünyanın ekonomik ve stratejik ağırlığı Avrupa-Atlantik'ten Asya-Pasifik'e kayıyor Gündem