Çatışmalar sabaha kadar sürdü

Suriye'nin Türkiye sınırında terör grupları birbiriyle çatışıyor. IŞİD, ÖSO ve El Nusra kontrolündeki köyleri ele geçirmek için Kilis'in karşısındaki Azez bölgesine saldırı başlattı. PKK da ÖSO ile El Nusra'ya destek verdi. Türkmen köylerinde yaşayanlar evlerini terk etti. Geece boyunce süren çatışmalar Kilis'te de tedirginliğe neden oldu. Türk ordusu tankların ve obüs toplarının namlularını Suriye'ye çevirdi

Abone ol

Suriye'ye karşı çatışan terör grupları, Türkiye sınırında silahlarının namlularını birbirine çevirdi. Türkiye sınırında IŞİD, El Nusra ve ÖSO birbiriyle şiddetli çatışmaya girdi.

IŞİD, El Nusra ve ÖSO'nun ele geçirdiği bölgeleri almak ve Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Es Selame Sınır Kapısı'nda denetim sağlamak için saldırıya geçti. IŞİD, saldırılarını Azez’in doğusundaki Carablus ve Bab bölgesinden ve kuzeyine düşen Halep’ten başlattı.

IŞİD saldırılarına karşı daha önce birbirleriyle çatışırken Fetih Ordusu adı altında birleştirilen El Nusra ve ÖSO gibi gruplar da harekete geçti. PYD'nin silahlı kanadı YPG de Fetih Ordusu'na destek verdi.

Kilis'in karşısındaki Azez ilçesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda Türkmen köyleri de hedef alındı. Türkmenler bölgeyi terk etmeye başladı.

Çatışmalar sırasında bir top mermisi, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Es Selame Sınır Kapısı yakınına düştü. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda görev yapan polisler ve gümrük memurları bir süre karartma yaparak güvenli bir bölgeye geçti. Türk Ordusu da önlemlerini arttırdı. Sınır birlikleri bütün tank ve obüs toplarının namlularını Suriye yönüne çevirdi.

Suriye'nin Telabyad ve Rasulayn ilçesinin tam ortasında bulunan Sülük kasabasında da IŞİD-PYD çatışması yaşanıyor. IŞİD Sülük kasabasına yerleşerek 2014 yılında aldığı Telabyad'ın güvenliğini sağlamak istiyor. PYD de aynı stratejiyle Rasulayn'ı korumayı amaçlıyor. İki örgütün de saldırıları nedeniyle bölgede yaşayan Suriye'liler evlerini terk ederek Türkiye sınırına akın ediyor.

Silahlı gruplar biribiriyle çatışa da çatışmalardan en çok zarar görenler bölgedeki Türkmenler. Zira, hem Azez’in Türkiye sınırındaki Carablus ve Bab bölgesinde hem de Telebyad ve Rasulayn'ın bazı bölgelerinde Türkmenler yaşıyor. Çatışmalardan kaçan Türkmenler, evlerini terk ederek Türkiye’ye sığınıyor.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal'ın açtığı göçmen dosyasının ikinci günü! İşte Avrupa'ya kaçak göçün hikayesi Gündem Ambalajı farklı içi aynı! İşte HDP'nin gerçek yüzü Gündem Kadıköy'de İmam Hatip isyanı Gündem Türkmenler ölümle baş başa Gündem