23 Nisan tüm coşkusuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kovid-19’a rağmen tüm coşkusuyla kutlanıyor. Çocuklarımızın bu önemli bayramında müzisyenler de onların yanında oldu. Onlar için enstrümanlarını çaldılar, hep beraber şarkı söylediler.

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çoşkusuyla kutlanmaya devam ediyor. Müzisyenler ellerine enstrümanlarını alıp çocuklar için çalıyor. 23 Nisan şarkıları yurtta yankılanıyor.

Ünlü piyanist Can Çakmur, mezun olduğu ODTÜ kolejinden 100 çocuk ile “100 Çocuk Korosu” oluşturdu.

Çakmur, Almanya’daki evininden online bağlantıyla çocuklarla beraber 23 Nisan Marşı’nı seslendirdi.

Limak Vakfı'nın kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincine yayınladığı video ile ortak oldu.

23 Nisan'nın 100. yılına özel olarak "Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara" şarkısını yorumlayan genç sanatçıların videosu, Limak Filarmoni Orkestrası'nın sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Kocatepe Üniversitesi Konservatuvar Bölümü Öğrencisi Kemalcan Yeniay ise arkadaşları ile hazırladığı 23 Nisan videosu ile çocukların 23 Nisan heyecanını paylaştı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100'üncü yılı için "Isparta'dan çıktım yola" türküsünü telekonferans yöntemiyle seslendirdi.

Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ömer Türkmenoğlu'nun seslendirdiği türküye, orkestra üyeleri salgın nedeniyle evlerinden eşlik etti.

"Isparta'dan çıktım yola" türküsünde, Millî Mücadele yıllarında gösterdiği kahramanlıklarla tanınan ve o yıllarda Isparta'nın Gönen ilçesinde yaşayan Demirci Mehmet Efe’nin hikayesi anlatılıyor.

ulusal.com.tr

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan aşı açıklaması Gündem Sahil Güvenlik Komutanlığı, 23 Nisan'ı anlamlı bir kliple kutladı Gündem TBMM'nin 100. Yılı için türkü söylediler Gündem Türkiye ve Rusya'dan Astana açıklaması Gündem