Volkan Bozkır'dan sert tepki

AB Türk vatandaşlarına vize serbestisi karşılığında terör tanımı konusunda ısrarcı. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber sürecin tıkanmasına gerekçe olarak terör yasalarını işaret etti ve yol haritasında hiçbir değişiklik olmadığını söyledi. Haber'in açıklamalarına Başmüzakereci Volkan Bozkır'dan tepki geldi.

Abone ol

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber vize serbestisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber, sürecin tıkanmasına gerekçe olarak, Türkiye’deki terör yasalarını işaret etti.

Terör tanımının çok geniş olduğunu iddia eden Haber, “Türkiye’de terör eylemi olarak görülen bir faaliyet, Avrupa’da fikir özgürlüğü olarak görülebiliyor. Bu kişi gelip iltica başvurusunda bulunup iltica hakkı alabilir” dedi.

Vize serbestisi anlaşmasının 2013’te imzalandığını hatırlatan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı süreci “Türk gibi başlamak, Alman gibi bitirmek diye bir özdeyiş var. Burada Alman gibi başlandı ama bitişi Türk gibi oluyor. Yapacak bir şey yok. Olmuşla ölmüşe çare yok” sözleriyle değerlendirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Haber'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bozkır "AB'nin bu Alman Büyükelçisi 'Alman gibi ve Türk gibi' derken ne kastettiğini Türk milletine açıklamalıdır. Hiçbir diplomat ve özellikle büyükelçi, görevli bulunduğu ülkenin cumhurbaşkanına bu şekilde hitap edemez. Alman olmakla övünen AB Büyükelçisi Haber'in şimdi ya bu hususa bir açıklama getirmesini ya da "gerekeni" yapmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Genel Kurul’da bu hafta AKP’nin Anayasa teklifi ele alınacak Gündem 'Bu süreci yönetenler MHP'ye ciddi zarar verdi' Gündem 'Bu süreci yönetenler MHP'ye ciddi zarar verdi' Gündem PKK, katliamın sorumluluğunu köylülere atmaya çalıştı Gündem