Kuraklık kök hastalığına neden oldu

Türkiye’nin buğday ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Trakya’da kuraklık, ‘kök hastalığına’ neden oldu. Adana’da ise domatesi hastalık vurdu. Üretici verim kaybı nedeniyle endişeli.

Abone ol

Aşırı yağışlar sebebiyle zamanında gübreleme yapılamadı. Nisan ayında beklenen yağış toprakla buluşmadı. Kuraklık baş gösterdi. Bu da buğdayda kök hastalığını meydana getirdi.

Türkiye’nin buğday ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Trakya’da bu yıl işler yolunda değil. Kuraklık hastalığın yanı sıra beraberinde birçok sorunu getirdi.

Bölgede 1 milyon 750 bin dekar alanın büyük bir bölümünde hastalık görülüyor. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, hastalığın yüzde 50’lere varan ürün kaybına neden olacağını açıkladı.

Bu durum üreticiyi daha da zora soktu.

Adana’da da domates üreticisinin başı hastalıklarla dertte.

Çaresiz üretici başka ürünlere yöneldi. Ekim alanları yarı yarıya azaldı. Bu durum domates fiyatına artış olarak yansıdı.

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, fiyat ile ilgili bilgi verdi.

Tüm bu çaresizlik karşısında üreticiler ise devletin gücünü yanında görmek istiyor.

ulusal.com.tr

Kuru soğan cep yakıyor Ekonomi Makina Mühendisleri Odası'nda 2 işçi işten çıkarıldı Ekonomi Maliyeden Hazine arazilerini kullananlara ikinci şans Ekonomi GAP'ta organik tarım planı Ekonomi