ABD'li 74 Senatör'den Dışişleri Bakanı Kerry'e f tipine destek mektubu

Amerika'da temsilciler meclisinden sonra, Senato'daki 74 senatör de F tipi örgüt için Dışişleri Bakanı John Kerry'e mektup yazdı. Mektupta, F tipi örgütün medya ayağına yönelik operasyonların "basın özgürlüğüne darbe" olduğu savunuldu. Mektuba imza atanlar isimler, Ermeni soykırımı yalanınını da senatoda kabul ettirmek isteyen senatörler.

Abone ol

ABD’li 74 senatör, Dışişleri Bakanı John Kerry’ye gönderdiği mektupta F tipi örgütü savundu. Mektupta, örgütün medya ayağına yönelik gerçekleştirilen operasyonların basın özgürlüğüne darbe olduğu savunuldu.

Mektupta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti eleştirildi. İnsan hakları ve basın özgürlüğü sorunlarını Ankara’yla temaslarında ‘güçlü’ şekilde dile getirme çağrısında bulunuldu.

Mektupta, "Yakın geçmişte Türk medya çalışanlarının gözaltına alınması ve tutuklanması ile Erdoğan yönetiminin basın özgürlüğünü sansürlemeye yönelik kapsamlı çabalarından özellikle endişeliyiz" ifadelerine yer verildi.

Mektuba imza atan isimler oldukça dikkat çekici. Ermeni Soykırımı yalanını kabul eden tasarıyı hazırlayarak ABD Senatosu'na sunan ve cemaat temsilcileriyle görüştüğü ortaya çıkan Robert Menendez bunlardan biri. Aynı tasarıya destek veren Cumhuriyetçi eski Başkan adayı Senatör Mc Cain'in de mektupta imzası bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

İsveç'te kanlı saldırı Dünya ABD'den Esad açıklaması Dünya Almanya karıştı Dünya Almanya'da pilotlar uçmadı Dünya