Yoksul sayısını da makyajladılar

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de 23 milyon kişi maddi yoksun durumda. 11,7 milyon kişi ise sürekli yoksul... Yani bu vatandaşlarımız, ısınamıyor, telefonu, çamaşır makinası ve renkli televizyonu bulunmuyor.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu Gelir ve Yaşam Koşulları verilerine göre 23 milyon vatandaşımız beklenmedik harcamalarını karşılayamıyor, evinin ısınmasını, tatil ihtiyacını karşılayamıyor, çamaşır makinesi, telefonu ve renkli televizyonu bulunmuyor. 11,7 milyon kişi ise sürekli yoksul durumda.

HESA Ekonomi Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Ramazan Taş ise gerçeğin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden çok daha vahim olduğunu savundu. Ulusal Kanal'a konuşan Taş, 2013 yılı verilerinde yüzde 40'lık maddi yoksun nüfusun, bir kalem hareketi ile bugün yüzde 23'e çekildiğini açıkladı

HESA Direktörü Taş, 2013 yılına kadar Gelir ve Yaşam Koşulları verilerinde Türkiye'de maddi yoksun oranının yüzde 23 değil yüzde 40 ve 32 milyon vatandaş olarak kayıtlara geçtiği tespitini yaptı. Taş, bu rakamların bugün seçim arefesinde değiştirildiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Elektrik zammı kapıda Ekonomi Türk Lirası değer kazandı Ekonomi Dolar çok sert düştü Ekonomi Gökten para yağacak Ekonomi