Heyeti HSKY şikayet etti

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararınını ardından, Balyoz hakimleri için yargı yolu açıldı. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, haklarını ihlal eden mahkeme heyetinden şikayetçi oldu. Doğan şikayetine Yüksek Mahkeme kararını dayanak gösterdi.

Abone ol

Balyoz hakimlerine yargı yolu açıldı. Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali yapıldı" tespiti ile komutanların haklarını ihlal eden hakimler için yeni bir süreç başladı.

Davanın 1 numaralı sanığı eski 1'inci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, kapatılan İstanbul Özel Görevli 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyetini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet etti.

Mahkeme Başkan Ömer Diken ile hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı hakkındaki şikayet dilekçesinde yüksek mahkemenin de hak ihlalleri sıralandı.

Dijital verilerdeki sahtecilikleri anlatan Avukat Hüseyin Ersöz, savunma avukatlarının aldığı ancak heyetin yok saydığı bilirkişi raporlarının da özetlerini sundu.

Şikayete dayanak olarak da tüm hukuk mercileri için bağlayıcı olan Anayasa Mahkemesi kararı gösterildi. Avukat Ersöz dilekçesinde Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu'nun tespitlerine de yer verdi.

HSYK'ya gönderilen metnin sonuç ve talep bölümünde kapatılan özel görevli mahkemenin başkanı Ömer Diken ile hakimleri Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

ulusalkanal.com.tr

Parti meclis üyeleri Ekmel Bey'e destek çıktı Gündem TKP 2 ayrı kongre yapacak Gündem Keneci savcı atıldı Gündem CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı 43 imza! Gündem