Muharrem Köse'den açıklama

Abone ol

Ulusal Kanal’ın ( http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/mechul-danistay-semasi-da-muharrem-koseden-h42854.html ) adresinde 3 Aralık 2014 tarihinde yayınlanan “Meçhul ‘Ergenekon Şeması’ da Muharrem Köse’den” başlığı ile yayımlanan haber, asılsız ve müvekkilimizin kişilik haklarına saldırı niteliğindedir.

Anılan haberde yer alan olaylar, esasında şu şekilde gelişmiştir.

1. Kamuoyunda, “Ergenekon Davası” olarak bilinen dava nedeniyle yapılmış olan yazışmalar kapsamında, Doç.Dr. Ümit SAYIN’la ilgili istenen belgelerden “Danıştay Şeması” olarak adlandırılan şemanın Mahkeme’ye gönderilmesi, bazı basın yayın organlarında habere konu olmuş ve Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem KÖSE’nin, kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen meçhul bir şemayı 22 Haziran 2012 tarihinde Ergenekon Mahkemesi’ne “Danıştay saldırısı sonrası yapılan çalışma” olarak sunduğu iddia edilmiştir.

2.İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’nın 28 Şubat 2012 tarihli yazısı ile “2008/2009 esas sayılı dava dosyası sanığı Habip Ümit SAYIN’ın Genelkurmay Başkanlığı’na istihbari veya diğer hususlarda herhangi bir rapor sunup sunmadığının, sunmuş ise bu kişinin hangi sıfatla ve ne şekilde rapor verildiğinin, ne gibi işlem yapıldığının bildirilmesi ayrıca varsa rapor örneklerinin gönderilmesi istenilmiştir.

3.İlgili Karargah Başkanlıkları tarafından Adli Müşavirliğe iletilen belgeler, 9 Nisan 2012 tarihli yazı ile İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiştir.

4.İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin 21 Mayıs 2012 tarihli yazısı ile 9 Nisan 2012 tarihli yazımızın ekinde Mahkeme’ye gönderilen “15 Haziran 2006 tarihli ve Doç.Dr. Ümit SAYIN belgenin son paragrafında Ümit SAYIN’ın isminin Danıştay olayı ile ilgili oluşturulan şemada yer aldığının belirtildiği dikkate alındığında bu şemanın varsa tüm ekleri ile birlikte Mahkeme’ye gönderilmesi” istenilmiştir.

5.Konu ile ilgili olarak ilgili Karargah Başkanlığınca kayıtlarda yapılan inceleme neticesinde Alpaslan ASLAN ile Ümit SAYIN’ın isimlerinin geçtiği bir şemaya rastlanılmıştır. 4 Haziran 2012 tarihli yazı ile Adli Müşavirliğe iletilen bahse konu şema, 22 Haziran 2012 tarihli yazı ekinde Mahkeme’ye gönderilmiştir. Ancak 15 Haziran 2006 tarihli Bilgi Notu’nun “Ekler” hanesinin olmaması nedeniyle cevabı yazıda kesin bir ifade kullanılmamış, “gönderilen şemanın talep edilen şema olabileceğinin değerlendirileceği” ifade edilmiş, haberde iddia edildiği gibi “Danıştay saldırısı sonrası yapılan çalışma” olduğuna ilişkin bir niteleme yapılmamıştır.

6.Sanık Av. Kemal KERİNÇSİZ’in vekili Av. Mehmet DEMİRLEK’in 3 Temmuz 2013 tarihli dilekçesi ile, “söz konusu şemanın Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanıp hazırlanmadığı, hazırlanmış ise hangi bilgi, belge ve delillere istinaden hazırlandığı, hazırlanmadı ise hangi kişi veya kurum tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na verildiği, Genelkurmay Başkanlığı nezdinde “Danıştay Cinayeti” ile ilgili bir soruşturma yapılıp yapılmadığı” hususlarının açıklığa kavuşturulması talep edilmesi üzerinde konuyla ilgili araştırma yapmak üzere idari tahkikat heyet görevlendirilmiştir.

7.İdari tahkikat sonucunda, söz konusu şemanın Genelkurmay Başkanlığı’nda hazırlanıp hazırlanmadığı, hazırlanmış ise hangi bilgi, belge ve delillere istinaden hazırlandığı, hazırlanmadı ise hangi kişi veya kurum tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na verildiği tespit edilememiştir.

8.Haberde yer aldığı gibi, şemayı kimin hazırladığı veya TSK arşivine nasıl girdiğine dair bilginin mahkemeyle veya taraflarla paylaşılmaması söz konusu olmayıp, tespit edilebilen bütün belge ve bilgiler yargılama makamı ve yargılamanın taraflarıyla paylaşılmıştır.

9.Genelkurmay Başkanlığı namına adli makamlarla yazışma yapma görev ve yetkisi, Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne verilmiştir. Bu nedenle söz konusu şema Genelkurmay Adli Müşaviri’nin imzasıyla mahkemeye gönderilmiştir. Şema, Adli Müşavir tarafından bulunmuş veya üretilmiş bir belge olmayıp ilgili Karargah Başkanlığı arşivinde bulunarak Mahkeme’ye gönderilmek üzere Adli Müşavirliğe iletilen bir evraktır.

Gerçeği yansıtmayan bu ve benzeri haberlere, müvekkilimizin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan ve mesleki şeref ve haysiyetini ihlal eden sıfatlar eşliğinde yer verilmesi son derece üzücü olup; bu doğrultudaki asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem KÖSE vekili Av. Sönmez AHİ

İhtar Eden Vekili

Av. Sönmez AHİ

7 kuruş ucuzladı Gündem Benzinde indirim! Gündem Erdoğan'dan eğit-donat açıklaması Gündem Davutoğlu da tartışmaya dahil oldu Gündem