Muğla'daki müze ve ören yerleri ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Muğla'daki müze ve ören yerleri yaz kış ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ençok ilgi duyulan yerler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Sedir Adası oldu.

Abone ol

Denizi ve tarihiyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'daki ören yerleri ile müzeler ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yaz kış ziyaretçinin eksik olmadığı tarihi mekanlerı geçen yıl 637 bin 31 kişi gezdi, bu ziyaretlerden 5 milyon 73 bin lira gelir elde edildi.

Muğla Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik,İldeki pek çok antik kentin UNESCO Kültürel Miras Geçici Listesi'nde bulunduğunu hatırlattı.

Bodrum su altı müzesi, Sedir adası gibi sayısız önemli mekanı barındıran Muğla yeni tarihi zenginlikleride ziyaretçilere acacak.

Müzeler arasında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi en çok gezilen müze oldu. Mısır kraliçesi Kleopatra'nın adını taşıyan altın sarısı kumu özel koruma altında olduğu için terlikle bile girilmesine izin verilmeyen Sedir Adası ise en fazla gezilen ören yeri oldu.

ulusalkanal.com.tr

Rize'de kaçak silah atölyesine baskın Yurt Sosyal Hizmetler Müdürü intihar etti Yurt Çanakkale’de DHKP-C’ye operasyon: 8 gözaltı Yurt Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar Yurt