Almanya ile turizm diplomasisi yoğunlaştı

Türkiye, Almanya'nın seyahat uyarısını kaldırması için diplomasi atağı yoğunlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alman Şansölye Merkel'in bugün yaptığı videokonferans görüşmesinde seyahat konusu ele alındı.

Abone ol

Türkiye, Alman turistleri ağırlamak için diplomatik girişimlerini artırdı. Almanya'nın koronavirüs nedeniyle seyahat uyarısı koyduğu ülkeler arasından Türkiye'nin çıkarılması ve Alman turistlerin ülkeye gelişinin önünün açılması için temaslar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman Şansölye Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Erdoğan'ın Merkel'e Türkiye'nin turistler için güvenli olduğuna dair mesajlarını bir kez daha iletti.

Erdoğan Merkel görüşmesinden önce ise Almanya ile turizm için yoğun bir temas trafiği yaşandı. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile telefonda görüştü. Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılması talebi iletildi.Türkiye'nin tatil için güvenli olduğu, alınan önlemlere titizlikle uyulduğu mesajı Alman Bakan'a verildi.

Çavuşoğlu-Maas görüşmesinden önce ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. Alman yetkililer ile görüşen Kalın, burada Alman yetkililerin isterlerse Türkiye'deki güvenli tatili ve tedbirleri gelip kendi gözleriyle görebilecekleri mesajını verdi.

Almanya'nın seyahat uyarısı nedeniyle turistler Türkiye'ye gelirse dönüşte 14 gün karantinaya girmeleri gerekiyor. Bu nedenlerle Alman turistler rotayı seyahat uyarısı olmayan ülkelere çevirmiş durumda.Türkiye'deki seyahat acenteleri uyarının kalkmasını bekliyor.

ulusal.com.tr

Duruşmalar yeniden başladı Gündem O PKK'lılar yakalandı Gündem Kara Fatma'nın torunu Vatan Partisi'nde Gündem Koronavirüs verileri açıklandı: Vaka sayısı 181 bin 298'e yükseldi Gündem