Siyasetin gündemi Barzani, S-400'ler ve ekonomi

Siyasi partilerin Meclis gruplarında gündem Barzani'nin bölünme referandumu, sınır kapıları, S-400 hava savunma sistemi ve ekonomiydi... AKP gurubunda, İbrahim Halil sınır kapısı kontrolünün Erbil'den alınıp Bağdat'a verilmesinin önemine vurgu yapıldı. MHP'de de Ankara-Bağdat yakınlaşmasından duyulan memnuniyet dile getirildi, bölge ülkeleriyle iş birliğinin önemine dikkat çekildi. CHP grubunda ise ağırlıklı olarak ekonomi başlığı konuşuldu.

Abone ol

Meclis'teki grup toplantısında konuşan liderlerin gündeminde Barzani'nin bölünme referandumu, sınır kapıları, S-400 hava savunma sistemleri ve ekonomi vardı.

Başbakan Binali Yıldırım, Halil İbrahim sınır kapısının kontrolünü Bağdat'a verilmesinin ve Ovaköy'den açılması planlanan yeni sınır kapısının önemine dikkat çekti. MHP lideri Devlet Bahçeli de Ankara-Bağdat yakınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bahçeli'nin gündeminde Rusya'dan alınacak S-400 füzeleri üzerinden Türkiye'yi "Sonuçlarına katlanmakla" tehdit eden NATO da vardı. MHP lideri, ittifakı sert sözlerle eleştirdi.

Ekonomi de liderlerin gündeminde önemli bir yer tuttu. Başbakan Binali Yıldırım, Küçük ve Orta Büyüklükteki şirketlere yeni kredi imkanı sunacaklarını açıkladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise ekonomideki aksaklıklara dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Ünlü otel sahibine silahlı saldırı! Gündem Kaza yapan araç metrobüs yoluna girdi! Gündem Cumhuriyet Gazetesi davasında ara karar! Gündem Maliye Bakanı Ağbal'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt Gündem