Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar: Mücadele yeni başlıyor

Abdullah Ağar, bölgesel gelişmeleri Ulusal Kanal’da yorumladı. Libya’da mücadelenin yeni başladığını söyleyen Ağar, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmanın Türkiye ve Türk dünyası için yapıldığını söyledi.

Abone ol

Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, Ulusal Kanal’da katıldığı Gün Ortası programında Azerbaycan ve Libya’daki gelişmeleri aktardı.

Ağar, Ermenistan’ın saldırdığı Tovuz Bölgesi’nin stratejik önemine dikkat çekti.

- “Karabağ’ın yıllar öncesinde işgal edilmesine neden olan savaş Türkiye için yapılmıştı. Bugün gerçekleşen savaş da Türkiye ve Türk dünyası için yapılıyor.”

- “Bugün Ermenistan saldırılarının olduğu bölgenin Karabağ ile bir bağlantısı yok. Tovuz bölgesi enerji nakil hatları, demir yolu ve karayolları ile Gürcistan üzerinden Türkiye ile Azerbaycan arasında kurulan bir bağ ve Ermenistan burayı hedef alıyor.”

- “Ermenistan birilerinin etkisi altına girip bir tepki verdi ama yaşananların Ermenistan için bedeli çok ağır olabilir.”

MÜCADELE YENİ BAŞLADI

Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, Libya’da sahadaki son durumu değerlendirdi. Ağar, Libya’da mücadelenin yeni başladığının altını çizdi:

- “Bu dünyada Türkiye gibi bir ülke uluslararası hukuka uygun adımlar atmazsa anında boğmaya ve üzerine çullanmaya kalkarlar.”

- “Libya ile yapılan anlaşmalar son derece kıymetlidir. Türkiye umarım bütün coğrafyanın iyiliği adına bir zaferle ve kalıcı bir barış ile işe noktaya koymayı başarır.”

- “Libya’da mücadele yeni başladı. Bunu hepimizin bilmesi gerekir.”

Atatürkçü İlahiyatçılardan Ayasofya Bildirisi Gündem İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Vatan Partisi İl Başkanı Dr. Rıfat Mutlu'dan tepki: Engelli çocuklar bize emanet Gündem Dr. Doğu Perinçek: Aynı ruh ve heyecanla, Türkiye ve KKTC, Mavi Vatan’ı korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır Gündem Azerbaycan’a destek için pedal çevirdiler Gündem