Cemaate tasfiye süreci başladı

Gülen örgütüne yönelik devlet içi tasfiye hareketi bakanlıklara uzandı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde imza yetkisi bulunan 40 memurun görevine son verildi. Öte yandan MASAK, cemaat bağlantısı olduğu iddia edilen 12 firmanın hesaplarını incelemeye aldı.

Abone ol

Devlet Kurumlarında Gülen örgütüne yönelik tasfiye süreci hız kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere görevden alma işlemleri pek çok kuruma uzandı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde imza yetkisi bulunan 40 civarında memurun görevine son verildi. Görevden almalar nedeniyle yaklaşık 7000 civarı dosyanın beklemeye alındığı ve binlerce projenin kilitlendiği öğrenildi.

Yine bürokrasi kulislerinde cemaat bağlantısı nedeniyle 3 veya 4 müsteşarın kızağa çekileceği iddiaları dolaşıyor. 2 Nisan tarihli resmi gazetede yayımlanan kararnamelerle Sosyal Güvenlik Kurumunda iki üst düzey yöneticisi görevlerinden alındı.

Paralel yapı iddiasılya yürütülen operasyon ve görevden alma sürecinin mali ayağını ise MASAK yürütüyor. Bu kapsamda Gülen örügütü bağlantısı olduğu ileri sürülen 12 şirketin hesapları incelemeye alındı. 12 firmayla ilgili ihbar alan MASAK, sahte fatura incelemesi yapıyor. Bu şirketlere yönelik kara para aklama ve ihracatı yönelndirici şekilde şantaj yapmak gibi iddialar yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

Twitter açıldı! Gündem Arınç'tan Umut Oran'a sert yanıt Gündem Ergenekon hakimleri HSYK'ya şikayet edildi Gündem Resmi Gazete'ye rağmen hala açılmadı Gündem