Tunç Soyer'in ilk icraatı FETÖ ve PKK için

CHP, İyi Parti ve PKK’nın siyasal kolu HDP’nin ittifakı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer ilk icraatını açıkladı. Soyer, 'Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız' dedi

Abone ol

İzmir’in yeni büyükşehir belediye başkanıTunç Soyer, FETÖ ve PKK ilişkileri nedeniyle memurluktan atılan kamu görevlilerine belediyede iş vereceğini açıkladı. Soyer, bu açıklamaları 24. İzmir Kitap Fuarı’ndaki “Nasıl bir yerel yönetim? Nasıl bir İzmir?” konulu konferansta yaptı.

CHP, İyi Parti ve PKK’nın siyasal kolu HDP’nin ortak adayı olarak seçimi kazanan Soyer, atılan kamu görevlilerinin zabıta olarak işe alınacağını söyledi. Tunç Soyer, yerel gazetelere de yansıyan konuşmasında, “Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Bu o kadar çok şeyi değiştirecek ki. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak. Bunun gibi çok şey var" dedi.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu açıklaması siyaset kulislerinde ittifakın gereği” olarak yorumlandı. Hukukçular ise KHK ile atılan memurların zabıta yapılamayacağını vurguluyor. Çünkü yasa, kanun hükmünde kararnameyle memurluktan atılan kişilerin, kamu hizmeti vermelerini engelliyor.

ulusal.com.tr

İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca istifa etti Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Büyükçekmece'de sahte seçmen iddialarına dair flaş açıklama Gündem Süleyman Soylu, 1 Nisan'da Binali Yıldırım ile yaptığı toplantıyı böyle açıkladı Gündem İşte AKP'nin bugün silinen ve iptal edilen oy sayısı Gündem