Rusya insani yardımlar için günde 3 saat ateşkes kararı aldı

Halep'te çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle Rusya insani yardımlar için günde 3 saat ateşkes yapma kararı aldı. Halep'te hava operasyonlarını artıran Rusya, sivillerin çatışma bölgesinden tahliyesi için de 7 insani koridor oluşturdu.

Abone ol

Rusya, Suriye'nin Halep kentindeki operasyonlarını insani yardım girişine izin vermek için her gün en az 3 saat olmak üzere durdurma kararı aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Korgeneral Sergei Rudskoi, her gün 10.00-13.00 arası hava ve kara saldırılarına ara vereceklerini açıkladı. Aynı açıklamada Suriye hükümeti ile birlikte insani yardım geçişinin garanti altına alınacağı belirtildi.

Rusya'nın bu kararına terör örgütlerinin nasıl yaklaşacağı henüz netleşmedi. Reuters haber ajansına konuşan bir bir örgütün komutanı Rusya'nın açıklamasına şüpheyle yaklaştıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler yetkilileri ise günlük 3 saatlik sürenin gerekli yardımı ulaştırmak için çok kısa olduğunu belirtti.

BM Acil Yardım Koordinatörü Stephen O'Brien, "Türkiye üzerinden de olmak üzere mevcut tüm rotaları kullanarak yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Suriye hükümeti Temmuz ayı başında bölgeye kuzeyden giden Kastello yolunu keserek kent merkezindeki terör örgütlerinin ikmal hatlarını kesmişti.

Rusya ise bölgeyi terk etmek isteyen siviller ve silahlarını bırakmayı kabul eden muhalifler için 7 koridor oluşturulduğunu duyurdu.

Öte yandan Rusya, Suriye'de IŞİD'e karşı operasyonlarını sürdürüyor. Rus uçakları bu kapsamda IŞİD'in Rakka yakınlarındaki askeri noktalarını vurdu.

IŞİD'e ait büyük silah, mühimmat, akaryakıt depoları ile kimyasal mühimmat fabrikası ve militanların eğitildiği büyük bir kamp Rus uçakları tarafından imha edildi. Uzun menzilli 6 Tu-22M3 tipi bombardıman uçağının, IŞİD'i vurduktan sonra Rusya'ya döndüğü belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

IMF'den Mısır'a 12 milyar dolar kredi Dünya İsrail hastanelerinde grev Dünya Fransa’da orman yangını yüzlerce kişiyi yerinden etti Dünya Rus Dışişleri: Erdoğan'ı özür dilememiş olsa bile desteklerdik Dünya