F - Tipi MGK gündeminde

Fethullah Gülen örgütünün Ulusal Güvenlik tehdidi Milli Güvenlik Kurulu'nda masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki toplantıda cemaate karşı topyekün mücadele kararı alındı. MGK üyelerine kapsamlı bir sunum yapan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, "cemaatin merkezi yapısına ve dış bağlantılarına" dikkat çekti.

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu'nun çarşamba günü yapılan olağan toplantısının ana gündem maddesini Fethullahçı örgütlenme oluşturdu.

MGK'da "F-Tipi örgütlenmenin ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğu" tespit edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki toplantıda "cemaate karşı topyekün mücadele" kararı oy birliğiyle alındı.

Sabah Gazetesi'nin manşetine taşıdığı habere göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan cemaatin faaliyetleri ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Fidan'ın cemaatin devlet içerisindeki örgütlenmesi anlatıldı ve dış bağlantılarına dikkat çekildi.

Gazetenin iddiasına göre MGK'da "cemaat farklı kurumlarından edindiği bilgileri tek merkezde topluyor ve faaliyetlerini merkezi olarak koordine ediyor" değerlendirmesi yapıldı.

"Kriptolu telefonların dinlenerek yurt dışına servis edilmesinin de gündeme geldiğini aktaran gazete, bu faaliyetin casusluk kapsamında ele alındığını öne sürüldü.

Cemaat örgütlenmesine dahil olmayan kişi ve kurumların "şantaj ve baskılarla kontrol edildiği" de MGK'nın gündemindeydi.

ulusalkanal.com.tr

Bakın TOMA bu kez nereyi hedef aldı Gündem Fethullahçılar o sistemi ele geçirmiş Gündem Tutsak subayların kitabını aileleri imzaladı Gündem O iadeye CHP'den açıklama Gündem